☰
  • Log på
  • Kontakt
  • Udskriv
  • Sitemap
image
  • Forside
  • FLAG NORD
    • Inspiration
    • Bestyrelsen
    • Samarbejde
  • Udviklingsstrategi
  • Kontakt


STØTTEDE PROJEKTER

GODKENDT AF

  ERHVERVSSTYRELSEN


2020 

Killtank og baginbox påfyldningsmaskiner for Mikroalger. Hjørring

Projektet er støttet med kr. 155.121,00. En lokal biotek virksomhed som har specialiseret sig i at opdyrke mikroalger til brug i fiskefoder industrien og fiskeyngel industrien. Virksomheden har i dag en høj biosikkerhed i produktionsprocessen, men vi ønsker at eliminere enhver risiko for konterminering af vores slutprodukt i forbindelse med bearbejdning af mikroalgerne. Der indkøbes pakkelinje og konstruktion af kill tank til opbevaring af høstet alger før pakning.

Biologisk analyse ved idriftsættelse af ballastvand behandlingsanlæg på skibe. Skagen

​Projektet er støttet med kr. 161.232,00. Virksomheden vil tilbyde biologisk analyse ved idriftsættelse af ballastvand behandlingsanlæg på skibe i henhold til ballastvandkonventionen.​

Genbrugsplads på Strandby Havn

Projektet er støttet med kr. 439.667,00. Etablering af en genbrugsplads på Strandby Havn, som led i havnens grønne omstilling og udvikling til en bæredygtig havn. Genbrugspladsen skal kunne modtage de affaldsfraktioner som er forbundet med driften af en fiskeri- og erhvervshavn. Et af fokusområderne er indsamling af aflagte fiskeredskaber med henblik på genanvendelse af materialerne til nye råvarer. Pladsen skal også modtage opfisket affald fra havene som fiskerne afleverer samt indsamling af plast, pap og papir fra industrivirksomhederne på Strandby Havn.

Ombygning og klargøring af Rødspættevej, Strandby

Projektet er støttet med kr. 599247,00. Virksomheden har i mere end 50 år serviceret den maritime industri i ind og udland. Konkurrencen i markedet stiller krav om konstant produkt- og kompetenceudvikling - og dertil også fysisk plads til tests af nye produkter/løsninger. Til det formål har virksomheden erhvervet sig knap 1000m2 bygninger for at videreudvikle forretningen med de 2-3 nye forretnings ben.

Værksted Safirvej 6 Hirtshals

Projektet er støttet med kr. 250.315,00. Værkstedsbygningen et løft, nye højisolerede porte, indrettet værkstedet hensigtsmæssigt i relation til arbejdsmiljø og effektivitet. Der etableres bl.a. vaskemaskine til motor- og gear dele. Med dette kan fastansætte min. 2 mand fast på værkstedet. Dermed vil vi opnå kontinuerligt værksteds arbejde og får dermed bedre mulighed for at servicere flere kunder i egen havn.

2019

Brudismaskine til Løkken Fiskeriforening

Projektet er støttet med kr. kr. 51.150,00 og sikrer, at der fortsat kan sælges frisk fisk fra Løkken strand, ved at der er isanlæg til rådighed i fiskernes hus. 

Optimering af kassevaskeri - Fase 2 - Hirtshals Fiskeriforening

Tilsagn om kr. 700.000,00 til vaskeanlæg til vask fiskekasser på Hirtshals Havn

Vandrensning til landbaserede fiskeopdræt - 3P Biotech Denmark ApS

Støttes med kr. 450.000,00 til etablering af faciliteter til produktion og udstilling af organiske filtre til brug i fiskeopdræts-anlæg

Fiskernes Fiskesortering A.M.B.A. - Hirtshals

Der støttes med kr. 389.645,00 til etablering af automatiseret fiske-rensningsanlæg til brug for fladfisk

 

2018

NYT KYSTFISKERI SOM FULDTIDS ERHVERV GENNEM NYE FISKEMETODER, Hirtshals

Projektet er støttet med kr. 197.242,00. Vi vil med dette projekt gennem nye fiskemetoder styrke kystfiskeriet gennem en unik kvalitet af dags fanget og bæredygtigt fisk og udnytte den efterspørgsel der er efter kvalitetsfødevarer. Pilkede makrel kan give et godt bidrag til indtjeningen i kystfiskeriet, når den pilkes med det kompakte makrelanlæg, som også kan pilke torsk. Derfor vil pilkede torsk og makrel være de to kvalitetsprodukter, vi som fiskere vil have i projektet. De pilkede torsk og makrel giver er en unik kvalitet af fisk, når de behandles korrekt med isvand. Markedsføringen af de dagsfangede fisk vil ske gennem Grønne Fisk Aktion, som samarbejder med de store fiskeauktioner. Grønne Fisk Netauktion vil på auktionssiden kun markedsføre dagsfanget fisk og være på 5 sprog. Derudover vil der samtidig være en hjemmeside til den private forbruger. Da der er en væsentlig merpris på pilkede torsk, vil vi som fiskere kunne øge indtjening på eksisterende kvote betydeligt ved at ændre til det bæredygtige selektive pilkefiskeri. Projektet kan udvikle kystfiskeriet ved vestkysten, ved at satse på pilkede torsk og makrel. Flyttes torskekvote over til pilkede torsk, som giver en unik fiskekvalitet, hvis den behandles efter den egenkontrol, som er opsat af Grønne Fisk, opnås en merpris på torskekvoten og på de dagsfangede pilkede makrel. Herved vil det kunne danne grundlag for at være fuldtidsfisker og samtidig leve det originale fiskerliv i lokalområdet, som man tidligere gjorde i byerne langs vestkysten. Afsætningen vil foregå gennem Grønne Fisk, som samarbejder med fiskeauktionen. Derved sikres betaling direkte fra fiskeauktionerne, som vi har i dag. Projektet vil kunne bidrage til bæredygtigt selektivt fiskeri.

De Røde Huse, Strandby Havn

Projektet støttes med kr. 601.817,00. Planen er at der etableres grejhuse på det nyetablerede område, hvor sejlklubben og kajakklubben er hjemmehørende, dels til lokale bådejere, der kan få plads til at opbevare deres grej, men også mindre kontormuligheder for erhverv. Denne del af projektet er at etablere et informationstårn og toiletbygning til området. Det omkringliggende areal gøres tilgængeligt med områder, hvor man kan opholde sig til fælles aktiviteter. Informationstårnet skal kunne bidrage til aktuelle informationer om Strandby havn og Strandby som fiskeriby - en god Ankerplads. Ved at bygge nyt område der både tilgodeser nye muligheder for de mindre erhvervs- og fritidsfiskere, men samtidig giver mulighed for andre erhverv at komme tættere på havnemiljøet, gør, at der kan opstå nye synergier og nye samarbejdsrelationer. Det, at der laves plads også til turistaktiviteter, som f.eks. mindre maritime aktivitetsområder og plads til ophold, gør hele arealet til en attraktiv plads, der kan være med til at understøtte en fiskerihavn i udvikling.



Snilles fiskebil, Strandby

Projektet er støttet med kr. 249.877,00 til at opstarte en fiskebil, med salg af fisk til private, hvor der skabes fokus på sund og nem mad, med flere forskellige arter fisk og skaldyr.


Hummer i Nordvestvendsyssel, Hirsthals 

Projektet, der støttes med kr. 569.837,00 - omhandler klargøring af anlæg til opdræt samt sikring af samarbejde. Udsættelse af hummeryngel af sort hummer med henblik på at genskabe større lokal bestand af sort hummer på de naturlige stengrunde i det kystnære farvand mellem Hirtshals og Løkken. Opdrætsprojektet er et samarbejde mellem Nordsøen Forskerpark, konsulent fra DTU Aqua, Hirtshals, Løkken og Lønstrup Fiskeriforeninger og to restauranter langs kysten.

Projektperioden på 2 år omfatter fangst af rognhummere, sikring mod rovdrift, opdræt og udsætning af juvenile hummere samt PR på projektets perspektiver.  

 

2017

Hirtshals Fiskeriforening - Projekt med investering i nyt kassevaskerianlæg støttes med kr. 700.258,00. Større efterspørgsel efter kasser og behov for at imødekomme arbejdsmiljømæssige standarder gør det nødvendigt at investere i  2 nye moduler til vaskemaskinen i form af en opstakker og en nedstakker. Projektet understøtter en fastholdelse af serviceniveau for fiskerne i Hirtshals havn.

JL Skibsservice støttes med kr. 700.000,00 . Virksomheden er i dag center/importør i Danmark for Volvo Penta og har således ansvaret for det danske marked med tilhørende forhandlernetværk og varetager Volvo Pentas aktiviteter i Danmark. JL Skibsservice har desuden også en del eksport af Volvo Penta motorer og reservedele til hele verden. JL Skibsservice er i dag blandt de fem største centre for Volvo Penta i verden. JL Skibsservice udfører også servicearbejde og opgaver på skibe, hovedsageligt med Volvo Penta installationer. For at udvide tilbud til service af alle typer erhvervs- og fiskefartøjer, er det nødvendigt at udvide halplads, så alle typer af arbejde kan tilbydes, bl.a. overfladebehandlinger, isblæsning, motorudskiftninger, service på IPS drivlinier på hurtiggående servicefartøjer og meget mere. Der opføres nye større produktionsarealer i form af en ny servicehal til servicering af erhvervsfartøjer. Hallen skal laves med faciliteter, så vi kan udføre denne type arbejde effektivt og miljørigtigt. Samtidigt med, at vi laver en ny hal, så ændrer vi vores eksisterende hal til ren produktionsområde, og skal her i gang med produktion af motorer i D5 og D7 serien som en quick line produktion for Volvo Penta. Ligeledes flyttes den samlede administration, som lige nu er fordelt flere steder i virksomheden.  

Strandby Fiskerihavn driver Strandby havns arealer og ønsker at give mest mulig værdi for de virksomheder, som allerede er beliggende på Strandby havn, men også udvide muligheden for at tiltrække yderligere virksomheder. Hertil støtter FLAG Nord projektet med kr. 600.000,00. Etableringen af et nyt miljørigtigt vaskeanlæg vil kunne frigive plads fra et gammelt vaskeanlæg, som vil kunne komme i brug til andre formål. Projektet går ud på at etablere et indhegnet og overvåget område til opbevaring og servicering af både. I området skal der etableres en miljø rigtig vaskeplads med plads til bundvask og rengøring af erhvervsfartøjer, lystbåde og andre mindre fartøjer, og der skal laves de rette tilkørselsforhold. Etableringen vil ske i et område, som samlet vil blive til Strandby Maritimt Center. Et areal på ca. 3500 m2 skal belægges med den rette bund og der bliver en vaskeplads til servicering af både op til 110 tons. Projektet vil give Strandby havn en bedre udnyttelse og dermed en bedre økonomi, der igen kan bidrage til mulighed for andre typer af udviklingstiltag. 

HAUSCHILDT MARINE A/S Hauschildt Marines indførelse af 3D scanning teknologien er støttet med kr. 140.738,00.  3D scanning er en teknologi, der er i kraftig stigning. En af grundene er det faktum, at hardware og software er blevet meget bedre og samtidige kompatible med alle standard CAD-programmer. En 3D scanner er en scanner, der er i stand til at scanne (indsamle data) om virkelige objekter og miljøer og efterfølgende genskabe en digital kopi i 3D og teknologien fungerer ved, at en scanner stilles op et givent sted og derefter laserscanner 360 grader horisontalt og 310 grader vertikalt. 3D scanningen giver en ”punktsky”, som er en fil der viser et præcist billede af alle eksisterende fysiske forhold på projektet, hvilket betyder, at der kan tegnes ud fra f.eks. et skibs maskinrum m.v. Her vil en 3D scanning gøre det muligt at undgå kollisioner, når man projekterer og der med også når man udfører. Målgruppen for 3D scannings teknologien omfatter alt inden for den maritime sektor. 
 

2016

Johnsen Frederikshavn ApS Projektet er støttet med kr. 650.000,00. Ombygning og indretning af eksisterende hal, således at hallen kan benyttes til produktion af kar i presenningsdug til lakseopdræt. Karrene er 34 meter i diameter og kræver en stor produktionshal med tilhørende portalkraner. Karrene bruges til aflusning af lakseopdræt i havdambrug. Projektet reducerer miljøbelastningen væsentligt fra opdræt af laks i havdambrug og bidrager til etablering af nye arbejdspladser.  


Jobi Ejendomme ApS Projekt omhandlende udbygning af Jobi Værft er støttet med kr. 1.000.000,00 Værftet har siden sin grundlæggelse i 1931, været en vigtig brik i serviceringen af områdets fiskefartøjer og andre mindre fartøjer.  Værftet er ombygget i 1972, som traditionelt træskibsværft, som senere er udvidet til udrustning af stålkuttere. I 1995 blev værftets smedeafdeling, som lå andet sted på Strandby Havn, frasolgt.  Projektet åbner mulighed for nye faciliteter indenfor værftets 4 arbejdsområder. Især glasfiber og hydraulik. Der udføres både reparations og ombygningsopgaver, især med fokus på skabelse af bedre arbejdsmiljø for besætning og håndtering af fangsten. Ud over tidligere at kunne håndtere træ og metal, arbejdes der nu også med glasfiber, idet en del mindre fiskefartøjer er bygget i dette materiale. Jobi Værft er af Søfartsstyrelsen godkendt til nybygning og reparation af glasfiberfartøjer. Dette nye arbejdsområde kræver helt specielle faciliteter, som udgør en del af den nye bygning. Ved øgning af kapaciteten har vi en forventning om at kunne indgå i udvikling og bygning af nye fiskefartøjer til kystfiskeri.
FiskeriLAG Nord | Strandvejen 123 | 9800 Hjørring | Tlf.:2548 4328 | E-mail:fiskerilagnord@gmail.com